1. 首页
  2. 英语
  3. 九年级英语
  4. 故事类阅读

阅读理解。 A man was travelling abroad in a small red car.One day he left the car and went shopping.When

一、题文

阅读理解。
     A man was travelling abroad in a small red car.One day he left the car and went shopping.When he
came back, its roof was badly damaged(损害).Some boys told him that  an  elephan t had damaged it.
The man did not believe them, but they took him to a circus(马戏团)which was near  there.The owner
of the elephant said, "I am very sorry! My elephant has a big, round, red chair.He thought that your car was his chair, and he sat on it!"
     Then he gave the man a letter,  in which he said that  he was sorry and  that he  would  pay  for all the
damage.
     When the man got back to  his  own country,  the customs officers(海关人员) would not believe his
story.They said, "You sold your new car while you were abroad and bought this old one!"
     It was only when the man showed them the letter from the circus man that believed him.
1.A man was travelling abroad ________.
A.in a big bus   
B.in a green jeep
C.in a red car    
D.in a red taxi
2.The car was damaged because _________.
A.there was a traffic accident        
B.the circus man broke it
C.it rushed into a shop             
D.the elephant sat on it
3.The circus man said that ______.
A.he would pay for part of the damage
B.he would pay for all of the damage
C.he wouldn't pay for the damage
D.he would buy him a new car
4.When the man got back to his country, the customs officers _______.
A.would check his new car          
B.only checked his car
C.searched him      
D.wouldn't believe what he had said
5.It was only ___________ that made the officers believe him.
A.the letter from the circus man    
B.a newspaper from the country
C.the certificate of his              
D.the letter from the government

考点提示:故事类阅读

二、答案

1--5 CDBDA

三、考点梳理

知名教师分析,《阅读理解。 A man was travelling abroad in a small red car.One day he left the car and went shopping.When》这道题主要考你对 故事类阅读 等知识点的理解。

关于这些知识点的“解析掌握知识”如下:

知识点名称:故事类阅读

考点名称:故事类阅读
  • 故事类阅读:
    文章一般描述的是某一件具体事情的发生发展或结局,有人物、时间、地点和事件。
    命题往往从故事的情节、人物或事件的之间的关系、作者的态度及意图、故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。
    阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,即使是碰到深层理解题也可迎刃而解。

  • 故事类阅读注意:
    初中生接触到的阅读材料大都是故事类。
    阅读故事类的材料,应该抓住人物线索、地点线索、时间线索和情节发展线索。

    特别注意的是,以上线索往往是并存的。因为情节的发展总是涉及到人物的变化、时间的推移、场景的变换等。
    而阅读材料后的阅读理解往往会围绕这些内容设计一些事实类的理解题。

    凡事实类的理解题都可以从阅读材料的表层文字中找到答案。

    在阅读故事类短文时,应理解文章的深层含义,也就是它的主题。在此需要注意的是,现在的阅读理解题在测试事实类的理解题的同时,往往有一道推理类理解测试题.

本文来自投稿,不代表本站立场,如若转载,请注明出处:https://www.planabc.net/yingyu/344357.html