1. 首页
  2. 英语
  3. 九年级英语
  4. 社会现象类阅读

Recently, an Internet game has become a new fashion among young office workers and students. People

一、题文

Recently, an Internet game has become a new fashion among young office workers and students. People can “farm” on a piece of “land” and “grow”, “sell” or even “steal vegetables”, “flowers” and “fruits” on the Net. They can earn some e-money and buy more “seeds”, “pets” and even “houses”.
Joyce interviewed some young people. Here are their opinions:
Harold: I don't quite understand why they are so mad about the childish game. Maybe they are just not confident enough to face the real world.
Allan: I enjoy putting some “bugs” in my friends’ gardens and we’ve become closer because of the game. Having fun together is the most exciting thing about it.                                
Laura: You know, people in the city are longing for(渴望)the life in the countryside. It reduces my work pressure(压力). Besides, it gives me the exciting experience of being a “thief”.
Ivy: Well, it's just a waste of time. Teenagers playing the game spend so many hours on it that they can not focus on (专注于)their study.
小题1: According to the passage, people can’t          things in this game.
A.growB.borrowC.stealD.sell
小题2: Among the people Joyce interviewed, _____ likes the game while      dislikes the game.
A.Laura, AllanB.Allan, HaroldC.Harold, IvyD.Ivy, Allan
小题3: From Laura's words, we can guess that she's most probably        .
A.a student B.an office workerC.a farmerD.a thief
小题4:Which is NOT the reason why people like the game?
A.They are longing for country life.
B.They can have fun with friends.
C.The game can relax people and give them a new experience.
D.They are confident enough to face the real world.
小题5:Where can you find this passage?
A.In a car magazine.B.In an advertisement.
C.In a newspaper.D.In a science book.

考点提示:社会现象类阅读

二、答案


小题1:B
小题2:B
小题3:B
小题4:D
小题5:D

试题解析:本文大意:最近有一种网络游戏在年轻的白领和学生中变得流行。在网上人们可以一块地上“收”和“种”,“卖”或“偷”蔬菜、花和水果,可以挣钱把种子、菜甚至房子。:乔伊采访了几个年轻人,下面是他们的观点:哈罗德说:我非常不理解为什么他们如此着这种幼稚的游戏;阿兰说:我喜欢把虫子放在我朋友的菜园里,因为游戏我们正变得越来越亲近;劳拉说:你知道,城市里的人们渴望着乡村的生活;艾维说:哦,那就是浪费时间 ,青少年们花太多的时间在游戏上就不能专心于学习。
小题1:细节理解题。grow 种,borrow借,steal 偷,sell卖。根据 People can “farm” on a piece of “land” and “grow”, “sell” or even “steal vegetables”, “flowers” and “fruits” on the Net. ,在网上人们可以一块地上“收”和“种”,“卖”或“偷”蔬菜、花和水果,可知答案选B。
小题2:推理判断题。根据Harold: I don't quite understand why they are so mad about the childish game. 哈罗德说:我非常不理解为什么他们如此着这种幼稚的游戏;Allan: I enjoy putting some “bugs” in my friends’ gardens and we’ve become closer because of the game. 阿兰说:我喜欢把虫子放在我朋友的菜园里,因为游戏我们正变得越来越亲近; Laura: You know, people in the city are longing for(渴望)the life in the countryside. 劳拉说:你知道,城市里的人们渴望着乡村的生活;Ivy: Well, it's just a waste of time.艾维说:哦,那就是浪费时间 ,可知答案选B。
小题3:推理判断题。根据 It reduces my work pressure.它减少我的工作压力,可知答案选B。
小题4:推理判断题。根据Maybe they are just not confident enough to face the real world.也许他们只是没有自信面对现时世界,Having fun together is the most exciting thing about it. 一起玩的开心是这个游戏最令人兴奋的事情, people in the city are longing for(渴望)the life in the countryside.城市里的人们渴望着乡村的生活  Besides, it gives me the exciting experience of being a “thief”.此外,它给我一种做“小偷”的令人兴奋的体验,可知答案选D。
小题5:细节理解题。 In a car magazine汽车杂志上,In an advertisement.在广告上,In a newspaper.在报纸上,In a science book.科学书上。根据Joyce interviewed some young people. Here are their opinions:乔伊采访了几个年轻人,下面是他们的观点,采访类文章常出现在报纸上,故答案选C。

三、考点梳理

知名教师分析,《Recently, an Internet game has become a new fashion among young office workers and students. People》这道题主要考你对 社会现象类阅读 等知识点的理解。

关于这些知识点的“解析掌握知识”如下:

知识点名称:社会现象类阅读

考点名称:社会现象类阅读
  • 社会现象类阅读:
    这类文章通过写人记事来揭示文章的主题,显示其社会意义,一般采用顺序或倒叙来叙述。
    题目经常是一些细节问题。考查的方面可以是原因和其中引发的思考。阅读这类文章要理清思路。
  • 描述社会现象英语:
    安居工程 housing project for low-income families
    安居小区 a neighborhood for low-income families
    保障妇女就业权利to guarantee women’s right to employment
    补发拖欠的离退休人员统筹项目内的养老金 All back pension entitlements have been paid for the retired covered by the overall government plan.
    裁定保险赔偿 adjudication of benefits
    城镇居民最低生活保障 guarantee of subsistence allowances for urban residents
    城镇社会保障体系the social security system in urban areas
    城镇职工基本医疗保险制度the basic medical insurance system for urban employees
    大力推行个人助学信贷 Personal loans to finance education should be vigorously promoted.
    待业人员 job seekers
    待遇优厚的工作 a well-paid job
    单亲家庭 single parent family
    定向培训 training for specific posts
    独生子女 the only child
    对保障方案进行精算评估 Security programs should undergo actuarial review.
    对口扶贫 provide poverty alleviation aid to the designated sister regions
    福利分房 buy a benefit-oriented apartment from the organization one works with
    岗位培训 on-job training
    个人自愿计划 voluntary private plans
    工伤保险制度the on-job injury insurance system
    工资收入分配制度the wage and income distribution system
    关系国计民生的大事 matters vital to national well-being and the people’s livelihood
    关心和支持残疾人事业 Programs to help the physically and mentally challenged deserve our care and support.
    关心老龄人 care for senior citizens.
    国企下岗职工基本生活保障 guarantee of basic cost of living allowances for workers laid off from state-owned enterprises
    过温饱生活 live a life at a subsistent level
    合理调整就业结构to rationally readjust the employment structure
    后勤服务社会化 make logistic services independent in their operation
    基本养老金basic pensions
    计划生育责任制 responsibility system of family planning
    加快住房分配货币化进程 capitalization process of housing distribution/allocation
    加强计划生育工作 further improve family planning
    加强舆论监督 ensure that the correct orientation is maintained in public opinion
    家庭美德 family virtues
    建立集体合同制度to establish a group contract system
    建立市场导向的就业机制to establish a market-oriented employment mechanism
    建立新型的劳动关系to establish a new type of labor relations
    教育程度 educational status; education received

本文来自投稿,不代表本站立场,如若转载,请注明出处:https://www.planabc.net/yingyu/369858.html